Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Στη «φωλιά» της 37ης Αεροπορικής Στρατιάς - Επίδειξη δύναμης από τη Μόσχα (βίντεο)

Σε επίδειξη των ικανοτήτων της στρατηγικής της Αεροπορίας προχώρησε η Ρωσία στις 26 Οκτωβρίου, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά σε ρωσικά ΜΜΕ τη μεγαλύτερη Αεροπορική Βάση των στρατηγικών της βομβαρδιστικών. Πρόκειται για την ΑΒ Engels, όπου έχουν την έδρα τους και οι τρεις κύριοι τύποι των βομβαρδιστικών μακράς εμβέλειας της 37ης Αεροπορικής Στρατιάς στην οποία υπάγονται όλες οι αεροπορικές στρατηγικές δυνάμεις της ρωσικής Αεροπορίας.
Η Engels αποτελεί τη «φωλιά» της 37ης Αεροπορικής Στρατιάς καθώς από τη συγκεκριμένη βάση επιχειρούν τέσσερα αεροπορικά Συντάγματα: Το 121ο TBAP με αεροσκάφη Tu-160, το 184ο TBAP με Tu-95MS Bear H, το 52ο ΤΒΑΡ με αεροσκάφη Tu-22M3 Backfire C και το 840ο TBAP επίσης με αεροσκάφη Tu-22M3 Backfire C.
Η κίνηση της διοίκησης της 37ης Αεροπορικής Στρατιάς να καλέσει τα ρωσικά ΜΜΕ έτσι ώστε να επιδείξει την ετοιμότητα των στρατηγικών της βομβαρδιστικών μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να ερμηνευθεί βέβαια. Εκτός του ότι είναι μια κίνηση η οποία δεν συνηθίζεται έχει το και το χαρακτήρα του «μηνύματος» προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς αυτή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ειδι9κότερα δε σε ότι αφορά την αντι-πυραυλική ασπίδα.



Αυτό γιατί η επίδειξη των στρατηγικών βομβαρδιστικών της ρωσικής Αεροπορίας έγινε μόλις μια ημέρα από τη μεγάλη αντι-πυραυλική άσκηση των ΗΠΑ που διεξήχθη στις 25 Οκτωβρίου η οποία  αφορούσε την αναχαίτιση βαλλιστικών αλλά και πυρηνικών πυραύλων cruise -όπως αυτά που μεταφέρουν τα Blackjack, Bear και Backfire-C- από επίγεια συστήματα αεράμυνας THAAD, Patriot PAC-3 αλλά και ναυτικά SM-3Block 1A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Watch live streaming video from kerberostv at livestream.com

ShareThis